پوستی که غدد سباسه بیش از حد فعال داشته باشد منجر به ایجاد پوست های چرب و مستعد آکنه می شود و در این مسیر با سه مدل پوست چرب مواجه می شویم:
۱-هایپرسبوره HYPERSEBORRHEA:به حالتی اطلاق می گردد که غدد سباسه به تولید بیش از حد سبوم می پردازند و به علت باز بودن منافذ، ظاهر پوست حالت براق خصوصا در ناحیه T-ZONE (پیشانی، بینی و چانه) دارد و این افراد از این مساله شکایت دارند که آرایش روی پوست آنها دوام و ماندگاری چندانی ندارد. این افراد بهتر است از روتین پوستی شامل شوینده و تونر کنترل کننده چربی و جمع کننده منافذ به همراه ضد آفتاب فاقد چربی OIL FREE استفاده کنند.
۲-کومدون های غیرالتهابی NON-INFLAMMATORY LESIONS: به حالتی اطلاق می گردد که پوست علاوه بر چربی، دارای جوش های ریز سرسیاه و سرسفید یا همان جوش های زیر پوستی معروف می باشد. در این حالت ما التهاب یا وجود باکتری مولد آکنه را نداریم و صرفا به علت احتباس چربی در کانال فولیکول مو این مدل کومدون های سرسیاه و سر سفید به وجود می آیند. این افراد بهتر است علاو بر موارد فوق که در هایپر سبوره ذکر شد از مراقبت های هفتگی اسکراب برای لایه برداری ملایم بهره ببرند.
۳-کومدون های التهابیINFLAMMATORY LESIONS: به حالتی اطلاق می گردد که پوست درگیر جوش های التهابی از جمله پاپول، پوستول، ندول و کیست است و به دنبال ترشح چربی بیش از حد داخل کانال فولیکول مو، باکتری های فرصت طلب بی هوازی پروپیونی باکتریوم آکنس که بسیار چربی دوست هستند در انجا تکثیر می کنند و به همراه سلول های دفاعی مرده پوست و چربی احتباسی مجموعا چرک و التهاب را به وجود می آورند. به طور کلی این ضایعات قرمز رنگ بوده، گاهی سر چرکی سفید دارند و گاهی به جوش هایی سفت و دردناک تبدیل می شوند. در این حالت علاوه بر موارد فوق به عنوان روتین پوستی، حتما بایستی برای کاهش التهاب این جوش ها از محصولات آنتی آکنه موضعی با اثر آنتی باکتریال، ضد التهاب و کنترل کننده چربی استفاده کرد یا در موارد شدیدتر از آنتی بیوتیک های قوی خوراکی بهره برد.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.